top of page

Csoportos foglalkozások

"Akkor szererttem bele a csoportmunka műfajába, amikor feltűnt, hogy a csoporttagok sokszor egymástól tanulnak a legtöbbet."

Tropical Leaves

Egészség-pszichológiai workshopok

Egészségpszichológiai workshopok

Egészségpszichológiai workshopok

Workshop témája

Egészségpszichológiai workshop indul a Balanszban, melynek központi témája az egészségünk lesz, különös hangsúllyal azon, hogy a modern pszichológia eszközeivel mit tehetünk egészségünk megőrzése és fejlesztése érdekében. 

Általában keveset szoktunk gondolkozni egészségünkről, ha éppen egészségesek vagyunk. Ennek oka az emberi gondolkodásmód egy általános sajátossága, az úgynevezett funkcionális hozzáállás, melynek következtében azon, hogy a jól működő dolgok, miért működnek jól ritkán gondolkozunk. Az elmúlt pár hónap történései azonban előtérbe helyezték az egészséggel való törődés fontosságát, és ehhez szolgáltat kiindulópontot és segítséget most induló programsorozatunk.

Az alkalmakon körbejárjuk, hogy milyen pszichés ártalmak veszélyeztethetik testi-lelki egészségünket, és szó esik arról is, hogy mit tehetünk ezek hatékonyabb kezelésének érdekében. A sajátélményű gyakorlatok hozzájárulnak ahhoz, hogy az elsajátított elméleti tudást minél jobban a saját életünkbe tudjuk illeszteni, és megtaláljuk a felvetett kérdések személyes aktualitásait.

A beszélgetéssorozat három egymásra épülő alkalomból áll, amelyek külön is sok új ismerettel szolgálnak, de egymást kiegészítve együtt adnak egy átfogó tudásanyagot.

Kérdések, amikre választ kaphat

 • Hogyan lehetek tudatosabb az egészségemmel kapcsolatban?

 • Hogyan tudom csökkenteni a felesleges stresszt?

 • Hogyan tudok jobban megküzdeni a problémáimmal?

 • Hogyan függenek össze a testi tünetek a lelki történésekkel? (lelki ártalmak testi következményei és betegségek lelki okai)

 • Hogyan fejlesszük egészségünket a pszichológia eszközeivel

 • Kommunikáció és lelki egészség a pandémia idején
  Kommunikáció és lelki egészség a pandémia idején
  ápr. 21., Sze
  Online találkozunk!
  2021. ápr. 21. 18:00 – 20:00
  Online találkozunk!
  Mit tegyél, ha passzív-agresszív a kollégád? Hogyan reagálj, ha egy kérdésre nem tudsz hirtelen válaszolni? Miért nélkülözhetetlen az érzelmeink ismerete egy-egy kommunikációs helyzetben? Ezekre a kérdésekre mindenképpen választ kapsz!
 • Boldogság útjain: pozitív pszichológiától a mindfullness-ig
  Boldogság útjain: pozitív pszichológiától a mindfullness-ig
  okt. 22., Cs
  Balansz Egészségfejlesztő Központ
  2020. okt. 22. 18:00 – 20:30
  Balansz Egészségfejlesztő Központ, Budapest, Stollár Béla u. 3b, 1052 Hungary
  Mi teszi valóban boldoggá az embert? Mi az, ami a környezetünkben hozzájárulhat a boldogságunkhoz, és mik azok a személyes tényezők, melyekre támaszkodhatunk?
 • Stresszel való megküzdés a mindennapokban
  Stresszel való megküzdés a mindennapokban
  okt. 15., Cs
  Balansz Egészségfejlesztő Központ
  2020. okt. 15. 18:00 – 20:00
  Balansz Egészségfejlesztő Központ, Budapest, Stollár Béla u. 3b, 1052 Hungary
  Hogyan küzdhetünk meg hatékonyabban a mindennapi stresszel? Mik azok a gondolkodásbéli praktikák, melyek hozzájárulhatnak a stressz csökkenéséhez? Mit tehetünk azokkal a dolgokkal, amelyeket nem áll módunkban befolyásolni? Stresszkezelési technikák és sajátélmény.
 • A modern egészségpszichológia
   A modern egészségpszichológia
  okt. 08., Cs
  Balansz Egészségfejlesztő Központ
  2020. okt. 08. 18:00 – 20:30
  Balansz Egészségfejlesztő Központ, Budapest, Stollár Béla u. 3b, 1052 Hungary
  Mit jelent nekünk saját egészségünk? A fókuszban testi-lelki egészségünk rejtett összefüggései. Szó esik a lelki ártalmak testi következményeiről és betegségek lelki okairól is, két irányból vizsgálva ezáltal, hogy hogyan hat egymásra a testi és a lelki működés.

Tematika és időpontok

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Az alkalmak ára 6000 FT/alkalom/fő. 

Az alkalmak minimum 4 fővel indulnak el. A részvételhez az alkalom díjának előreutalása szükséges.

Kérjük, mindenképpen jelentkezzen be előzetesen! Hívja a következő telefonszámot: 06304447095, vagy jelentkezzen az következő e-mail címen: szucs.renata93@gmail.com Szakemberünk megválaszolja kérdéseit és tájékoztatja Önt a beszélgetéssorozat pontos menetéről. 

bottom of page